Pris för att anlita en snickare  - Våra finaste företag för Snabblån | Tjänster för dig privat & företag

Sedan ROT-avdraget infördes har det blivit mer prisvärt att anlita en snickare som http://snickarenigöteborg.se/. Med ROT-avdragets intåg har summan för att anlita en snickare reducerats med cirka en tredjedel. Detta har gynnat både snickarbranschen med fler jobb, men även dig som kund med billigare priser. ROT-avdraget ger dig som kund möjlighet att dra av 30 % av arbetskostnaderna på upp till 50 000 kronor per person per år när du anlitar en snickare. För att kunna utnyttja hela beloppet krävs det att du har betalat tillräckligt med skatt. Är du osäker kan du kontakta Skatteverket och få svar på frågor gällande ROT-avdraget samt få svar på vad du är berättigad till. 

Timpris för en snickare 

Vanligt förekommande för snickare och hantverkare överlag är att ett timpris anges för jobbet som ska göras. Vad som sedan blir den totala arbetskostnaden för dig som kund specificeras på fakturan med ett timpris multiplicerat med timmarna som snickaren har jobbat. Det finns även möjlighet att reglera ett tak på vad totalkostnaden får bli, men då ska detta tas innan ett avtal skrivs med snickaren. Enligt konsumenttjänstlagen får en avvikelse på 15 % förekomma om inget annat har bestämts innan ett avtal har skrivits på med en snickare. Denna extra arbetskostnad ska dock specificeras på fakturan. Så små avvikelser är vanligt förekommande om inget annat har beslutats innan ett avtal har skrivits. Timpriset för en snickare kan variera och detta gäller generellt för alla yrkesgrupper inom byggbranschen. Ett rimligt timpris för en snickare är cirka 500 kronor i timmen. Snickare tillika andra yrkesgrupper inom bygg sätter sina egna priser i slutändan och därmed avgörs det hela i förhandlingarna mellan dig som kund och snickaren du ska anlita. Ett tips är att om du ska anlita en snickare kan du kontakta flertalet olika firmor. Många av snickarfirmorna erbjuder en gratis offert som du får ett prisförslag på. Genom denna tjänst kan du enkelt jämföra de olika priserna som erbjuds av de olika firmorna och i slutändan förhandla dig till ett bättre pris. 

Andra ting som påverkar priset för att anlita en snickare 

Ett specifikt timpris för en snickare är svårt att ange eftersom det varierar och skillnaderna från en firma till en annan kan vara stor. Andra ting som påverkar priset för att anlita en snickare är omfattningen av jobbet som ska utföras. Även var du bor kan ha bidragande orsaker till priset. Exempelvis är det generellt dyrare att anlita en snickare i en storstad. Den sista orsaken till vad priset i slutändan blir är din egen förhandlingsförmåga när du anlitar en snickare.