Lägga tak själv eller anlita takläggare? - Våra finaste företag för Snabblån | Tjänster för dig privat & företag

Att lägga tak är ett relativt stort jobb och det är viktigt att det blir väl utfört eftersom taket är så väsentligt för husets hälsa. Är man ovan vid att utföra tyngre byggjobb som kräver att man är duktig på planering är det troligen bäst att anlita en takläggare och istället jobba på sitt jobb och tjäna ihop pengarna för ett nytt tak.

Hur går takläggning till?

Man börjar med att plocka bort de gamla pannorna, i många fall kan man sälja vidare dem om dem är i någorlunda bra skick av takläggarenistockholm.se. I annat fall kan man skänka dem i utbyte mot att någon hämtar dem. När det gamla taket är borta behöver man inspektera undertaket för att se om det är intakt. Är det några som helst skador på undertaket behöver det bytas ut.

Byta underlagstak

Man kan byta underlagstak på olika sätt men det vanligaste är att man har en råspont som täcks med takpapp detta kallas för diffusiontätt tak. Läkten ligger sedan på underlagstaket och läkten är en viktig del. Vilket också gör underlagstaket till en viktig del och om man slarvar med det blir det svårt att åtgärda. Den viktigaste läkten kallas för bärläkten och det är den som sedan bär upp takpannorna. Takpannorna fästs då i läkten med skruvar eller spikar. Låter detta väldigt avancerat och svårt att greppa rekommenderar jag att du anlitar en takläggare för att få jobbet gjort på rätt sätt.

Taksäkerhet vid takarbeten

Om du väljer att utföra jobbet själv och inte anlitar takläggare och takarbeten stockholm är det mycket viktigt att du följer riktlinjerna för säkert takarbete. Det finns särskild säkerhetsutrustning för tak som är bra att ha när man arbetar där. Det är inte bara säkerhetsutrustning som krävs när man arbetar där uppe utan även utrustning som skyddar mot snöras och istappar. Ofta får man med ett säkerhetspaket inför takarbeten stockholm när man köper all utrustning och allt material man behöver för att lägga nytt tak. En viktig del av säkerhetsutrustningen som ofta struntas i är säkerhetslinan och säkerhetsselen man bör använda när man arbetar på höga höjder.