Dags att piffa upp bostaden? Börja med badrummet! - Våra finaste företag för Snabblån | Tjänster för dig privat & företag

Att utföra en badrumsrenovering är ett säkert kort för att fräscha upp känslan av din bostad. Det är ofta så att man undermedvetet bedömer en bostad utifrån badrummet. Det låter kanske konstigt men det stöttas av forskning. Så vill man få en fräsch känsla i hemmet är det i badrummet man skall börja. Det är också så att ett fräscht badrum verkligen höjer värdet vid försäljning om det är en bostadsrätt man har. En badrumsrenovering är ofta ganska dyr så det är bra att vara beredd på utgiften.

Hur vill du ha det?

Alla tycker olika om allt. Och badrumsrenovering är samma sak, vad en gillar är en annans värsta mardröm. Det är kul och bra att det är så individuellt annars hade vi sett likadana badrum överallt. Visst finns det vissa gemensamma drag i vad många tycker om. Men det är sällan två individer har exakt samma smak, ofta skiljer sig något. Om inte båda är djupt influerade från av samma källa.

Kom undan billigt om du kan

En badrumsrenovering blir oftare dyrare än vad man tror från början, så på de ställen det går att vara lite mer sparsam är det bra att vara det. Exempelvis kan man hitta begagnade toalettstolar till en bråkdel av priset, det är verkligen bra om man vill dra ner kostnaden på något, och har man tänkt sig en vanlig toalettstol märker man ingen skillnad på en ny och en som är begagnad i bra skick för att renovera badrum. Det dyker alltid upp någon extra utgift man inte räknat med och då kommer man vara glad att man inte spenderade onödigt mycket någonstans där man kunde strama åt det lite och faktiskt hållit budget trots den oanade utgiften.

Visualisera för perfektion

Har du hört om ”the secret” boken fick ett genomslag för några år sedan. Den baseras på principen att man kan visualisera sig till sitt drömliv (i grova drag). Jag tror det krävs mer än visualisering för att lyckas men att visualisera hjälper verkligen för att hitta till sin verkliga passion. Så jag kommer att råda dig till att visualisera ditt nya badrum exakt som du vill ha det. Gå in i din fantasi och använd ditt nya badrum. Du behöver inte spara på nått. Fantasi är gratis.

Hjälp på traven

Hur känns golvet när du stiger in i badrummet? Du kanske bara har badrock på dig och är barfota. Är golvet lite kallt? Är det kakel? Har du en badrumsmatta? Vilken färg? Skall du in i badrummet för att ta ett bad? Eller kanske bara en snabbdusch eller gå på toa. Hur är belysningen? Är det dimmers eller vanligt ljus? Stora speglar? Ingen spegel!? Du väljer helt själv, det är din fantasi jag vill bara få dig att börja spåna lite. Gör den här visualiseringsövningen några gånger så kommer du att börja se nya saker och efter ett tag kommer du verkligen att hitta till ditt dröm-badrum. Sedan kan du börja fundera på en badrumsrenovering.

Visualisera innan du renoverar

En badrumsrenovering är ofta en dyr historia och att inte skapa ett badrum som man kommer stormtrivas i är ganska onödigt. Det kommer dröja innan nästa badrumsrenovering så se till att bli riktigt nöjd med den du utför. Det kan vara lockande att bara sätta igång för man vill ha ett nytt badrum fort. Men om du slarvar med förberedelserna för din badrumsrenovering kommer du verkligen att ångra dig i slutändan.