Billigare begravning – så gör du - Våra finaste företag för Snabblån | Tjänster för dig privat & företag

En begravning behöver inte vara överdådig för att vara värdig. Tvärtom lämnar många kvar önskemål om att själva ceremonin ska utformas så enkelt som möjligt både för att göra det lättare för anhöriga och för att det inte ska bli för dyrt. Man kan arrangera den både med hjälp från en begravningsbyrå eller på egen hand men oavsett finns många val man kan göra för att hålla nere kostnaderna.

Begravningsbyrå eller inte

Det finns inget som säger att man måste anlita en begravningsbyrå för att arrangera en begravning. Däremot får man mycket hjälp med det pappersarbete som måste göras i samband med ett dödsfall. Man får också hjälp med kontakterna som måste ske hos olika myndigheter och det kan vara skönt att slippa ta tag i det själv. Vill man däremot göra det på

egen hand för att hålla nere kostnaderna så går det bra men man får istället räkna med en hel del jobb.

Fixa egna dekorationer

Även om dom allra flesta väljer att anlita en begravningsbyrå går det att göra som val som kommer hålla nere totalkostnaden. Till exempel så är det både vackert och vanligt med blommor i samband med en begravning men det är också väldigt dyrt. Stora buketter, kistdekorationer och kransar är inte heller det något man måste ha utan man kan lika väl fixa egna fina dekorationer till ceremonin. Är det sommar finns möjlighet att plocka vildvuxna blommor att använda sig av istället. Är det vinter är det svårt att få tag i blommor av en begravningsbyrå stockholm utan att köpa men i dom fallen kanske det räcker med en handblomma och ett inramat foto av den bortgångne på kistan. Att lägga på en personlig ägodel gör också ceremonin otroligt personlig och funkar väldigt bra dom dekoration. Väljer man en kista av billig modell är dessa ofta helt i trä och vill man då göra det finare kan man enkelt lägga på ett bårtäcke under tiden dom ceremonin hålls.

Mindre sammankomst efter ceremonin

Det är också vanligt att man samlas tillsammans för att äta en bit mat eller fika efter en begravning men det är inte för fikandets skull man träffas, utan för att prata och minnas den avlidne. Det räcker gott och väl att bjuda på kaffe och en liten godbit istället för till exempel exklusiva smörgåstårtor som annars är vanligt förekommande. Behöver man hålla nere kostnaderna kan man även välja att bara bjuda in dom allra närmsta och ett bra alternativ är att hålla till hemma hos någon istället för att hyra en lokal.

Oavsett om man anlitat en begravningsbyrå eller inte så finns det många saker man kan göra på egen hand och det kan finnas många olika anledningar till varför man vill arrangera en billigare begravning. Det vanligaste är dock att det inte finns så mycket pengar kvar i dödsboet och man får helt enkelt nöja sig med det som finns. En värdig begravning handlar dock inte om hur exklusiv kistan är eller hur många blomsterkransar som pryder lokalen, utan man kan göra det minst lika fint och minnesvärt med enklare medel.